In en om Calpe      
 
     
De ligging
APP.LAS GARZAS
fotogalerij 1
fotogalerij 2
fotogalerij 3 1234
huurprijzen 2015
huurprijzen 2016
Inventaris app.
Salinas Calpe
De haven van Calpe
info allerlei
Gastenboek/Referenti
u wil boeken
APP. FABIOLA 2
Foto's pagina 1-2-3
huurprijzen 2014 Fab
huurprijzen 2015
Inventaris Fabiola 2
APP.Ambar Beach
fotos "Ambar Beach"
PRIJZEN AMBAR 2014
PRIJZEN 2015 Ambar
weather/Webcam Calpe
In en Om Calpe
Contact
 


 

CALPE
Het ‘oude’ Calpe is zeker de moeite waard, met zijn vele muurschilderingen, nauwe straatjes en leuke cafétjes. Ook de zaterdagmarkt met zowel groeten en fruit als allerhande zaken als kleding, lederwaren, schoenen, horloges, stoffen en kleine snuisterijen mag u zeker niet missen.

PEÑON DE IFACH
Het symbool van de Costa Blanca in Calpe is de Peñon de ifach. Het behoort tot één van de kleinste natuurreservaten van Spanje, welke je vanuit de haven in Calpe dagelijks kunt beklimmen. De 332 meter hoge kalkrots beslaat een oppervlakte van 35 are, vanaf de top heeft u een van de mooiste uitzichten aan de Costa Blanca van Benidorm tot Javea.

MORAIRA
Moraira is van oorsprong een vissersdorpje aan de Costa Blanca en ligt tussen de populaire plaatsen Calpe en Denia in. Moraira vormt samen met het 4 kilometer landinwaarts gelegen Teulada één gemeente in de provincie Valencia. In tegenstelling tot veel andere kustplaatsen in Spanje heeft Moraira wel haar eigen karakter weten te bewaren. Hier geen gigantische hotels of andere hoogbouw. Bijna alle toeristen verblijven in vrijstaande villa's, gelegen in residentiële zones en vrijwel altijd voorzien van een eigen zwembad. Je zou verwachten dat het plaatsje door de afwezigheid van grote hotels en appartementencomplexen vrij rustig en doods zou zijn, maar het tegendeel is waar. In de bebouwde kom van Moraira heerst een gezellige drukte zonder dat het te druk wordt. De haven van Moraira herbergt nog enkel plezierjachten en andere recreatieboten. Vissen is er verboden, hoewel je het makkelijk met de blote hand zou kunnen want het krioelt er van de vrij grote vissen, die vele mensen komen brood geven..

JAVEA
Javea dat op een hoogte van 50 meter boven de zee spiegel ligt, aan de voet van de berg Montgo, bestaat uit een doolhof van kleine straatjes met witte gevels, waarin de huizen met hun boogvormige portalen en de getraliede gotische vensters en de balkons met hun smeedijzeren balustraden een majestueuze sfeer uitstralen. De bijzondere bouwtrant komt vooral tot uiting in deurkozijnen, balkons en vensters van de huizen, die met de karakteristieke, oberkleurige zandstenen gebouwd zijn. Het opvallendste van Javea is zeker de kerk. Niet alleen langs de buitenkant is deze kerk buitengewoon, ook binnenin. Als je binnen naar het plafond kijkt, kijk je net op de onderkant van een boot aan.

Montgo (natuurpark)
Tegen de grens van Denia, in het noorden van het gemeentegebied, ligt het hoogste punt van de berg Montgo. De top van de berg ligt op 753 meter hoogte. Naar het oosten loopt de berg steil tot op 200m naar beneden. Op het daar liggende plateau vormen de vervallen molens opvallende punten in het landschap. In het meest oostelijke gedeelte vormt het krijtachtige kalkplateau de Kaap Sant Antoni (San Antonio) waar de steile kust 163 m. boven de zeespiegel uitsteekt. Om het park te bezoeken, bestaan er verschillende routes om te wandelen en die u zullen leiden naar interessante punten zoals "Raco del Bou","La Cova de l'Aiqua", "Cova del Gamell" en "Creueta", tot aan de top. De liefhebbers van plantkunde kunnen tegelijkertijd genieten van meer dan 600 soorten planten die de Montgo bezit.

DENIA
Gesitueerd aan de voet van de Montgo (natuurpark), bekroond door haar islamitisch kasteel en badend aan de middellandse zee, bevindt zich de majestueuze stad Denia. De dominerende kasteelruïne staat op de top van de Monte Diana, waar het uitzicht gewoonweg schitterend is, bij helder weer ontdekt u aan de horizon zelfs de Balearen. Denia is een stad dat voor iedereen wat te bieden heeft : vissen, duiken, zeilen, windsurfen enz. alsook prachtige natuurwandelingen in het park van de Montgo. Verder hebben we het historisch centrum en haar bevolking. Vanuit Denia kan je per veerboot naar de Balearen varen (Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera).

ALTEA
Aan de voet van het Sierra de Berniagebergte is het oude Altea tegen een heuvel gebouwd met fier boven de huizen uitprijkend de karakteristieke parochiekerk met blauw-wit betegelde koepel. Een bekend herkenningspunt in het landschap. Wandelend door de stijle smalle, met keien geplaveide straatjes en langs de blauwe en witte gevels, wordt u getracteerd op de meest pittoreske doorkijkjes in steegjes en op zee. De stijgende weggetjes leiden uiteindelijk naar het kerkplein van de Virgen del Consuelo-kerk, waar in de zomermaanden kunstenaars bijeenkomen om hun werk te tonen. Nabij dit pleintje is een werkelijk spectaculair uitzichtpunt wat u niet mag missen. Altea heeft zo'n 6 kilometer strand, afwisselend rots- en kiezelstranden. Het Playa de la Roda ligt langs het oude stadscentrum. Het hoofdstrand Playa de Cap Blanch, is gelegen aan de zuidkant en loopt door tot het strand van Albir. Het noordelijk gelegen Playa de Cap Negret is een kiezelstrand dat doorloopt in een kleine grot met zwarte keien met de naam Cala del Soio. L'Olla is een ander frequent bezocht strand aan de andere kant van het smalle eiland met dezelfde naam.

FUENTES DEL ALGAR
De belangrijkste attractie van Callosa d'en Sarriá en tevens de meest uitstekende is waarschijnlijk het schitterende natuurgebied in een prachtige streek, die bekend staat als Las Fuentes del Algar (Algarfonteinen). Deze prachtige plek is later hernoemd als "Fonts de Fonts" (Fontein der Fonteinen) omdat het vele grote en kleine waterbronnen heeft die tezamen een prachtig geheel vormen. De watervallen hebben hier en daar kleine plekken waar het water stilstaat en schitterende kleureffecten vormen tussen de vruchtbare plantengroei, dit is een fascinerend spektakel.

ALFAZ DEL PÍ
Dit is een kuststreek van ongeveer 15 km. lang met prachtige, goudkleurige stranden, beschutte baaien en een heel zacht klimaat. L'Alfàs del Pi is een rustige en gastvrije stad met een authentieke mediterrane sfeer, met veel respect voor de omgeving en zijn culturele erfgoed. Er loopt een zeer mooi en goed bewandelbaar pad in de heuvel tussen Alfas en Benidorm. Het is ongeveer 2 km lang en gaat tot aan een vuurtoren van waaruit je een prachtig zicht hebt over de baaien en aan de andere kant de open zee met rotsen.

GUADALEST
Op ongeveer 15 kilometer van Benidorm ligt langs de vallei van de rivier Guadalest, het plaatsje Guadalest. Aan de ingang van de vallei ligt bovenop de spitse rotsen, het oude kasteel : Castell de Guadalest. Het is en typisch middeleeuws, zeer indrukwekkend gebouw. Als je in de autovrije straten via de steile, smalle straatjes vol winkeltjes loopt, kom je bij een kronkelig weggetje uit die naar een eeuwenoude poort leidt.

Deze poort is in de rots gebouwd en is de toegangspoort tot een eeuwenoude, onbereikbare vesting. Hiervandaan kun je genieten van een schitterend uitzicht over het stuwmeer. Iets verderop naar boven, bevindt zich de Cuesta del Via Crucis, deze komt uit op het terras waar het kasteel vroeger stond (tegenwoordig is dat een kerkhof). In de kelder van het gemeentehuis zijn alleen nog de herinneringen aan de middeleeuwen d.m.v. de (resten van een ) gevangenis. Hier bewaart men nog een schilderij van grote historische waarde in een van de zalen.
Website :   www.guadalest.eu

BENIDORM
Soms wordt deze stad wel eens "oude-meetjes-dorp" genoemd, omdat veel gepensioneerden er overwinteren. Vooral Nederlandse, Vlaamse, Duitse en Britse gepensioneerden brengen hier de winter door. Ook wordt het wel eens een Vlaamse kolonie genoemd. 's Zomers is het een populaire vakantiebestemming. Benidorm bezit na Londen en Parijs het grootste aantal hotelbedden van Europa. Door het grote aantal hotels heeft Benidorm het grootste aantal hoge gebouwen (door Emporis gedefinieerd als : 35 meter en hoger) naar bevolking ter wereld : gemiddeld is er voor elke 180 inwoners een gebouw van 35 meter of hoger.

PAUWENEILAND
Dit eiland ligt voor de kust van Benidorm en is per boot bereikbaar.
Vanaf dit eiland heb je een prachtig uitzicht op de stranden van Benidorm.
Je kunt er met twee boten komen, één boot heeft een glazen bodem waar je het onderwaterleven kunt bekijken tijdens de reis naar het eiland. De andere is een gewone boot, maar als je hiermee gaat kan je bij het eiland gebruikmaken van de onderwaterboot die om het eiland vaart. Op het eiland is een voetpad gecreëerd van zand en losse kiezels.
De pauwen zitten in een grote kooi achter het restaurant.

VILLAJOYOSA (La Vila Joiosa)
is een zeker een bezoekje waard. Wandel door de schilderachtige straatjes en bezoek de chocoladefabriek Valor S.A. die naast een shop met heerlijke chocoladespecialiteiten ook een klein museum herbergt. Een vriendelijke dame leidt u door het museum en de oudste chocoladefabriek van Spanje


DAGUITSTAPPEN


MUNDOMAR
is een soort dolfinarium met een geweldig uitzicht op de stad en een leuke dolfijnenshow.

Website : www.mundomar.es 


AQUALANDIA
is een zwembadparadijs / waterpark dat naast Mundomar ligt

Website : www.aqualandia.net


TERRA MITICA
ligt net buiten Benidorm en is volgens de gidsen één van de grootste themaparken van Spanje.

Website : www.terramiticapark.com


TERRA NATURA
is een mooi opgezette dierentuin die bij Terra Mitica in Benidorm ligt. In vergelijking met bijvoorbeeld Blijdorp in Rotterdam is biedt deze dierentuin minder dieren en is de entreeprijs hoger.
Website : www.terranatura.com/Eng


AQUA NATURA
is een waterpark waar je in combinatie met een entreeticket voor Terra Natura goedkoper binnenkomt. Na een warm bezoek aan de dierentuin kun je hier heerlijk afkoelen in het zwembad.

Website : www.terranatura.com/Eng/AquaBenidorm

MIDDELEEUWS SPECTAKEL
een onvergetelijke avond voor de hele familie.
Steun jou ruiters die voor jou ‘vechten’ in de arena terwijl je geniet van een middeleeuws diner.

Website : www.desafiomedieval.com 
 
Powered by CenterALL & Hosted by SarrCom.com